Luka: onmisbare schakel voor gezonde lucht
Datum: 18-12-2020

Schone en gezonde lucht staat vandaag de dag en zeker nu volop in de schijnwerpers.
De eisen die men stelt aan een goede luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat worden met de jaren strenger. En de komst van het Covid 19-virus heeft dit zelfs tot een zaak van levensbelang gemaakt. Maar: hoe zorg je voor een gezond binnenklimaat? Dat begint met verse lucht. Dat betekent dat het ventilatiesysteem uitsluitend verse lucht gebruikt om een binnenklimaat te optimaliseren. Simpel gezegd, maar in de praktijk een fikse uitdaging, daar weten we bij de Luka alles van.

De Luka is als brancheorganisatie de onmisbare schakel in Nederland op het gebied van gezonde lucht. Naast hét kennisplatform op het gebied van luchtbehandeling voor installerend Nederland, biedt de Luka een professioneel kwaliteitsprogramma, waaronder het Kwaliteitshandboek, Kwaliteitscertificaten op minimaal luchtdichtheidsklasse C-niveau en monteursopleidingen voor luchtkanalenmontage en -installatie. Daar staat de Luka voor.

Gezonde leef- en werkomgeving meer dan ooit van levensbelang.

Van luchtbehandelingskast tot aan het toevoerrooster en alles ertussen; bij de Luka weten wij precies hoe lucht zich gedraagt en doen we er alles aan om de luchtkwaliteit in woningen en werkomgevingen te optimaliseren. Een hoogwaardige kwaliteit en continue verbetering van luchtkanalen  staan bij de Lukaleden dan ook hoog op de agenda. Bij al onze leden vindt u speciaal vakmanschap op het gebied van engineering, fabricage, montage en reiniging van luchtkanaalsystemen.

Mede door de externe kwaliteitscontroles van TÜV Rheinland staan de Lukaleden voor de kwaliteitsborging
van het complete kanalensysteem. Met als doel een gezonde leef- en werkomgeving genereren door schone lucht. Naast dat de Lukaleden alle facetten van de ventilatie- en luchtbehandelingstechnieken in huis hebben, werkt de Luka zelf nauw samen met diverse ketenpartijen. Doel: de luchtkanalenbranche op een hoger niveau brengen en de luchtkwaliteit optimaliseren. In deze tijd meer dan ooit een zaak van levensbelang.

Dit is het hoofdartikel van de december-editie van het kanaaljournaal, deze is hier te bekijken.

Afbeelding bij Luka: onmisbare schakel voor gezonde lucht
Inloggen