Luka opleidingen

Inschrijven
Om een of meerdere personen in te schrijven voor een cursus dient u het speciale inschrijfformulier te downloaden en in te vullen die u vervolgens kan mailen naar: info@luka.nl.
Daarna krijgt u een persoonlijke inlogcode en kunt u aan de slag.

Download: Inschrijfformulier Cursist Luka

Luka monteursopleidingen: De basis voor professioneel vakwerk
Om het kwaliteitstreven van de Luka ook in de praktijk naar een hoger niveau te brengen, is de Luka in 2006 gestart met de cursussen chef-monteur en monteur luchtkanalenmontage. Deze cursussen zijn opgezet door specialisten uit het luchtkanalen vak met heel veel Luka-praktijkervaring. De cursussen zijn sinds 2017 gedigitaliseerd en sindsdien online te volgen. Het monitoren en begeleiden van de deelnemers is in handen van gerenommeerde docenten. Deze hebben jarenlange praktijkervaring, zowel in het voorbereidingstraject als met de montage- en installatiewerkzaamheden op locatie. De cursussen omvatten onder meer tekening lezen en inmeten, omschrijving lektest, maar ook projectorganisatie en leidinggeven voor de chef-monteurs en dergelijke.    

Met het online studieprogramma kan iedereen op elk moment starten met de cursussen. Er staat gemiddeld circa 3 maanden voor elke cursus qua voorbereiding. Daarin dienen de cursisten 38 (monteurs) en 28 (chef-monteurs) opdrachten te maken en online in te leveren. Daarbij wordt elke cursist begeleid door een persoonlijke Luka-docent. Vervolgens vinden er 3 x per jaar examens plaats in het Van der Valk Hotel Vianen bij Utrecht, namelijk in maart, juli en november.

Om mee te mogen doen met de examens moeten alle opgaven ingeleverd zijn waarvan 75 % van de vragen als goed beoordeeld moet zijn.

Voorlichtingsdemo
Voor de inschrijving is het raadzaam om de voorlichtingsdemo te bekijken. Dan krijgt u helder en eenvoudig uitgelegd wat de cursussen Luka monteur en Luka chef-monteur inhouden. Zo voorkomt u mogelijke verrassingen en bent u beter voorbereid om de cursus met goed gevolg in te plannen en af te ronden. Alle cursisten ontvangen een Luka Kwaliteitshandboek, en na het slagen voor het examen een speciaal Luka monteurspasje en een diploma.
Het is raadzaam dat degene die een cursus wil volgen eerst de DEMO bekijkt, waarin je een opdracht kan downloaden, een opgave moet inscannen, een opgave moet inleveren enzovoorts.

Verder moet je op eenzelfde manier als bij de start van de cursus je aanmelden voor de gratis DEMO, zodat je ook weet hoe dat werkt.
Wanneer je na het bekijken van de DEMO beslist om de cursus monteur of chef-monteur te volgen kan je je aanmelden met het inschrijf formulier waarvan hieronder de link staat.

Beschikbare Luka opleidingen
Meer informatie over de inhoud van de opleidingen en verdere instructies voor de aanvraag van een DEMO uitnodigingslink, bekijk dan de volgende cursus links:

Wanneer u een vraag heeft over de Luka opleidingen dan kunt u een e-mail sturen naar info@luka.nl.

Toelatingsvoorwaarden
Voor monteur minimaal 2 jaar aan één gesloten ervaring als monteur in de luchtkanalen-montage.
Voor chef-monteur minimaal 5 jaar aan één gesloten ervaring als monteur in de luchtkanalen-montage, of in het bezit zijn van het Luka certificaat “monteur”.

Als de monteur niet in het bezit is van een Luka-certificaat "monteur", dan wordt een toelatingstoets afgenomen voor de opleiding tot chef-monteur.
 


Kosten voor de opleidingen

Voor Luka leden:

 • Cursus Luka-monteur: € 550,-
 • Cursus chef-monteur € 600,-

Voor niet-Luka leden:

 • Cursus Luka-monteur: € 700,-
 • Cursus chef-monteur € 750,–


Herexamen:

 • Voor Luka leden € 100,-
 • Voor niet-Luka leden € 150,-

In 2022 minimaal 50% Luka-monteurs vereist
Met betrekking tot het Luka Kwaliteitscertificaat, dat de kwaliteit van de geïnstalleerde luchtkanalen conform het Luka Kwaliteitshandboek bevestigd en dat alle Luka leden dienen af te geven voor elk project, heeft de Luka de volgende doelstelling: met ingang van 1 januari 2022 dienen er op de projecten van alle Luka leden minimaal 50% van de monteurs over een Luka monteursdiploma te beschikken. Het is dus wel raadzaam om het Luka-diploma op tijd te halen.

Instructie om jezelf in te schrijven voor de cursus

Optie 1: Je hebt nog geen account

 1. Klik op of neem de inschrijflink over. Je komt op een inschrijvingspagina.
 2. Voer voornaam, achternaam en geldig mailadres in.
 3. Kies zelf een wachtwoord en bevestig deze door het wachtwoord nogmaals in te voeren, onthoud je wachtwoord goed!
 4. Klik op ‘Registreren’. Er gebeuren nu twee dingen:
  a. Je krijgt een bedankpagina te zien;
  b. Er wordt een activatiemail met een activatielink naar het opgegeven emailadres gestuurd met als afzender no-reply@wizr.nl.
 5. Klik op de link in de activatiemail.
 6. Je komt vervolgens direct in de cursus.
 7. In het vervolg kan je opnieuw inloggen met je opgegeven mailadres en wachtwoord.

In de activatiemail staat de link naar de cursus. Je kan ook inloggen op https://be.wizr.eu/.

Optie 2: Je hebt wel een account en bent ingelogd

 1. Klik op of neem de inschrijflink over.
  Als je nog ingelogd bent, zie je dat je gegevens zijn ingevuld.
 2. Klik op 'Registreren'. Je komt directr in de cursus.

Optie 3: Je hebt wel een account en bent niet ingelogd

 1. Klik op of neem de inschrijflink over.
  Als je niet ingelogd bent krijg je de inschrijvingspagina te zien.
 2. Klik links in de tekst op ‘Log dan hier in’.
  Na inloggen kom je op een pagina waar je gegevens zijn ingevuld.
 3. Klik op ‘Registreren’. Je komt direct in de cursus.

Veelgestelde vragen

 1. Ik krijg een foutmelding (a user with that email address allready exists) nadat ik heb geklikt op de inschrijflink en invullen gegevens.
  Oplossing: Je hebt al een account. Log eerst in met je mailadres en wachtwoord.
 2. Ik weet mijn wachtwoord niet meer.
  Oplossing: stel je wachtwoord opnieuw in via https://be.wizr.eu/password-reset/
 3. Ik kan niet inloggen met mijn gebruikersnaam en wachtwoord.
  Oplossing: Controleer je gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam is je mailadres. Invoer van het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Stel eventueel een nieuw wachtwoord in.

Inloggen