BIM

LET OP: deze BIM-bibliotheek wordt niet meer geactualiseerd en voldoet op een aantal onderdelen wellicht niet meer aan de wensen/vereisten. Gebruik van deze BIM-bibliotheek is derhalve voor eigen risico.

De Luka- luchtkanalen BIM bibliotheek met Revit-families is een unieke bibliotheek, voorzien van kanalen-configuraties, tags, en materiaalstaten. In deze bibliotheek zijn opgenomen:

  • Ronde kanalen + hulpstukken Sendzimir verzinkt staal, aluminium en roestvast staal
  • Instortkanalen + hulpstukken Sendzimir verzinkt staal
  • Rechte kanalen + hulpstukken Sendzimir verzinkt staal
  • Ronde regelkleppen Sendzimir verzinkt staal, aluminium en roestvast staal

Zodra u deze Revit-bibliotheek opent ziet u direct de verschillende BIM-scenario’s met bijbehorende instructies die voor u van toepassing zijn. De modellen zijn toepasbaar in Revit 2014 en Revit 2015 software. 

Door deze Luka-componenten te gebruiken in uw projecten worden alle rechte kanaaldelen incl. bochten, verlopen, splitsingen e.d. voorzien van belangrijke kenmerken (parameters) voor een Luka-gekwalificeerd ventilatiesysteem. De opgenomen producteisen uit het Luka-handboek, dd. 1 januari 2014, omvatten genormeerde maatvoering, luchtdichtheid, plaatdikte en materiaalkwaliteiten van zowel kanalen inclusief flensaansluitingen, als van de hulpstukken.

Ook bevatten alle parametrische modellen een oppervlakte berekening, conform de Luka methode. Tevens worden gewichten per product berekend. Al deze gegevens kunnen worden overgenomen in materiaalstaten (Revit-schedules), bijv. ten behoeve van calculaties en bestekken.

De Luka-componenten zijn voorzien van ETIM-kenmerken. Dit alles maakt dat u met de Luka BIM bibliotheek een compleet kanalenstelsel kunt uitwerken tot in detail, inclusief stuklijsten met aantallen, vierkante meters en gewichten.

Onderstaande link verbindt u door naar de website van Arkance Systems, die in opdracht van de Luka de Luka BIM bibliotheek faciliteert.
Ga naar de Luka- luchtkanalen BIM bibliotheek

Inloggen