Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen komt er nu echt aan! Waarschijnlijk……
Datum: 06-10-2023
Ruim een jaar geleden hebben we er al op de website en in de digitale Nieuwsbrief van Luka aandacht aan besteed: de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). De overheid wil meer toezicht en controle in de bouw, zodat bouwers zich aan de geldende kwaliteitseisen houden. De wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) moet hiervoor zorgen.
In juli 2022 meldden we nog dat de Wkb per 1 januari 2023 zou worden ingevoerd. Dat is inmiddels een jaar opgeschoven. De verwachting is dat de Wkb nu per 1 januari 2024 wordt ingevoerd.
De overheid heeft regels gesteld waar gebouwen mimimaal aan moeten voldoen. De Wkb waarborgt dat gebouwen ook aan die regels voldoen. De bouw is hier zelf verantwoordelijk voor en onder de Wkb controleert een kwaliteitsborger of dat ook zo is. Een kwaliteitsborger is een onafhankelijk bedrijf dat het ontwerp en de uitvoering van bouwplannen controleert.
Informatie over het wetgevingsproces van de Wkb vindt u hier.
Op de website van de Rijksoverheid is veel achtergrondinformatie over de Wkb en kwaliteitsborgers te vinden, evenals een checklist waarop de stappen zijn opgenomen die u moet doorlopen.
Afbeelding bij Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen komt er nu echt aan! Waarschijnlijk……
Inloggen