Een interview met Martin Heutink over schoolventilatie


Martin Heutink is namens Heutink Bouwmanagement actief als bouwkundig adviseur van meer dan 20 scholen in de regio Zwolle. Hij merkte dat er tijdens de coronacrisis veel aandacht kwam voor schone lucht op scholen. Vooral toen bleek dat op sommige scholen de luchtkwaliteit ondermaats was. 

Voor deze scholen stelde Martin een klimaatbeheersingsplan op om de luchtkwaliteit te verbeteren. Hiervoor werkt hij samen met bedrijven uit de regio. Voor scholen in de regio Gelderland en Overijssel vond hij al snel een betrouwbare partner in GMM Luchttechniek.

“GMM Luchttechniek presenteerde niet alleen een luchttechnische oplossing, maar een totaalpakket. Wat mij het meest opviel was hoe betrokken zij waren bij deze projecten. Bij het eerste contact werd mij duidelijk dat dit dé partij was voor deze projecten.”

Vooral het maatwerk van GMM Luchttechniek maakt de samenwerking voor Martin zo attractief. Ieder schoolgebouw is anders, sommige gebouwen zijn nieuw en moeten nog jaren mee, andere schoolgebouwen moeten binnen tien jaar worden vervangen. Zo kun je wel in iedere school de meest uitgebreide klimaatsystemen aanleggen, maar het moet ook realistisch zijn. Voor iedere school en per budget werd samen een oplossing gevonden om altijd de optimale luchtkwaliteit te garanderen. 

Martin is vooral trots op de nieuwe klimaatbeheersing voor twee monumentale schoolgebouwen in de regio. GMM Luchttechniek heeft deze twee scholen van 100 jaar oud voorzien van de modernste luchttechniek én klimaatbeheersing, zonder iets af te doen aan het monumentale karakter. Voor de toekomst wil Martin samen met GMM Luchttechniek een totaaloplossing bieden voor ventilatie én verduurzaming.
 

Bron: GMM Luchttechniek B.V.