Het onderwijsgebouw ECHO van 8.844 m2 bvo, is gerealiseerd op een centrale locatie op de TU Campus. ECHO bestaat uit 4 bouwlagen en biedt een grote variëteit aan onderwijszalen passend bij de verschillende manieren van onderwijs geven en studeren.  Het multifunctionele gebouw biedt ruimte voor ontmoetingen, actief onderwijs, groepswerk, zelfstudie, werkcolleges, zo’n 1700 onderwijsplekken, 7 onderwijszalen en horeca. De grootste collegezaal, met ruim 700 plekken, kan in drieën gesplitst worden.  

Het hele ontwerp  draagt bij aan de duurzaamheidsambitie van de TU DELFT , een CO2-neutrale en circulaire campus in 2030. Het gebouw heeft een transparante uitstraling, met veel glas en een duurzaam ventilatiesysteem. Het ontwerp is van het architectenbureau UNStudio.  Het technische ontwerp voor de constructie , de installatie,  brandtechnisch en akoestisch advies is verzorgd door Arup. BAM Advies & Engineering was verantwoordelijk voor het uitvoeringsontwerp voor de constructie en de gebouw gebonden installaties. 

In opdracht van - & samen met BAM Bouw & Techniek – Speciale projecten heeft KERSSENS LUCHTBEHANDELING het duurzame luchtkanalensysteem geleverd , gemonteerd en uitwendig geïsoleerd.  De gehele  luchtinstallatie is gezamenlijk gecontroleerd op maakbaarheid, de bouwvolgorde, de montagewijze en de voorgeschreven  LUKA – kwaliteitseisen. 
Het project is volledig in BIM gemoduleerd om eventuele problemen vroegtijdig te kunnen signaleren en op te lossen. De benodigde materialen (ca 3700 m2 rechthoekig kanaalwerk,  170 m2 rechthoekige PIR - ALU SPEED THERMO DUCT kanalen,  1000 m1/m2 rond kanaalwerk  en luchtcomponenten  brandkleppen, volumeregelaars,  kleppen, geluiddempers, vloer- & plafondroosters zijn per bouwsectie uitgewerkt en geproduceerd. 

De werkzaamheden van Kerssens Luchtbehandeling zijn half september 2020 begonnen. Op 12 april 2022 is het gebouw officieel opgeleverd aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens de opening op 10 mei 2022 was het mooi moment om waardering uit te spreken,  voor de samenwerking met BAM Bouw & Techniek – Speciale projecten en alle bouwende en installerende partners. 

Bron: Kerssens Luchtbehandeling – M. de Goede & H. Kerssens, lid van Luka