Interview Laura Nijburg, de nieuwe voorzitter Luka
Datum: 13-06-2022

Woensdag 25 mei jl. is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Luka Laura Nijburg tot nieuwe voorzitter gekozen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Luka gaat een vrouw de komende 3 jaar de voorzittershamer hanteren. Een fris gezicht met frisse ideeën. 

Ik ga voor verjonging, diversiteit en het bundelen van krachten”.
Met Laura Nijburg, de opvolger van Erik Barth, krijgt de Luka een jonge en inspirerende voorzitter aan het roer. “Ik ben al bijna 33 hoor en heb de nodige ervaring in het luchtkanalenvak”, laat zij enthousiast horen. Hoe kan het ook anders. Als dochter van Jan Nijburg, grootaandeelhouder van de Nijburg Industry Group uit Groningen, heeft zij het kanalenvak van huis uit meegekregen. Tevens heeft ze bedrijfskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en onder meer 3  jaar bij Solid Air in Amsterdam gewerkt (een dochter van de Nijburg Industry Group). Oktober 2021 is ze samen met Mirjam Kerdijk benoemd tot adjunct-directeur van de Nijburg Industry Group en werkt en woont ze inmiddels in Groningen.  

Ze heeft uiteraard nog geen duidelijk omlijnde plannen voor de Luka, maar weet wel waar ze mee aan de slag wil gaan. “Ik ga streven naar verjonging, diversiteit en het bundelen van krachten. Deels om de organisatie en binnen de diverse commissies zaken vanuit verschillende perspectieven te belichten. Daarnaast wil ik ook helder krijgen wat het huidige beeld is van de Luka, en aan de hand hiervan eventueel de profilering en uitstraling naar buiten toe een flinke boost te geven”, laat Laura weten. Verder heeft ze het verbeteren van het bestaansrecht en de digitalisering op haar agenda staan. “Ook daar kunnen we volgens mij nog slagen maken”. 

Soms kijk je anders tegen dingen aan.”
Ook wat de Luka-leden verwachten van hun branchevereniging wil ze in kaart brengen. “Het lijkt me goed om dit soort ingeslepen zaken een keer tegen het licht te houden”, vertelt ze. Idem dito voor de markt: Wat verwacht men eigenlijk van de Luka en welke behoeftes en marktontwikkelingen zijn er? Bovendien ziet ze nog kansen om de naamsbekendheid en de invloed van de Luka op de markt te verbeteren. Met name door de Corona-problemen staat de gebouwen- en huizenventilatie weer hoog op het programma in Nederland. “Er zijn nu veel partijen in Nederland die hier niet professioneel mee bezig zijn”, vertelt ze. “Daar zie ik voor de Luka ook mogelijkheden, mits je maar de waarheid vertelt”. 

Het vrouw-zijn betekent in dit geval niet zoveel, laat ze weten. “Als vrouw kijk je soms anders tegen dingen aan, maar dat kan juist een verrijking zijn voor de Luka. Bij deze wil ik het bestuur, de leden en de vorige voorzitter Erik Barth bedanken voor hun vertrouwen en heb ik veel zin om voor de Luka aan de slag te gaan.”

Samen met haar vriend heeft ze een zoon van 4 en een dochter van 1,5 jaar. “Ik ben avontuurlijk ingesteld en hou van reizen”. Daarnaast sport ik veel en loop onder andere marathons.” Kortom: Een dame met veel energie en een frisse blik. Dat biedt de Luka een veelbelovend perspectief. 


 

Afbeelding bij Interview Laura Nijburg, de nieuwe voorzitter Luka
Inloggen