Grote verduurzaming voor kantoorgebouw Duijvelaar Pompen
Datum: 25-11-2022

“Duijvelaar Pompen is onbetwist marktleider in Nederland” zo staat op hun LinkedIn profiel. Duijvelaar heeft besloten hun bedrijfspand met kantoor (ca. 3.600 m2) te gaan renoveren om het energieverbruik op aardgas en elektriciteit drastisch te gaan verlagen en op deze wijze een bijdrage te leveren aan het gasvrij maken van het bedrijfspand. Door het renoveren van o.a. gevels en daken zal dit enerzijds de energiebehoefte verlagen maar anderzijds het comfort van het binnenklimaat sterk verbeteren.

Van Wijk Installatietechniek B.V. heeft de gunning gekregen voor de werktuigbouwkundige installaties en loodgieterswerkzaamheden. Het kantoor zal geheel worden voorzien van een warmtepompinstallatie voor de realisatie van de verwarming en koeling van de kantoor-, trainingsruimten en vergaderruimten. Ook zullen er nieuwe luchtbehandelingsinstallaties gerealiseerd worden met een maximale energieterugwinning voor een optimaal binnenklimaat.

In 40 jaar tijd groeide Duijvelaar Pompen van 75 naar 350 collega’s. Het bestaande pand, uit begin jaren ‘70, groeide ‘organisch’ met hen mee. Er werden nieuwe fabriekshallen bijgebouwd om de groeiende vraag naar de producten aan te kunnen en het kantooroppervlak breidde uit naar 3.600 m2.
Om klaar te zijn voor de volgende 40 jaar is het nodig om de kantoren te moderniseren. Zodat ze zelfs beter presteren dan energie-efficiency klasse A en we prettige werkplekken creëren met een hoogwaardig, comfortabel, binnenklimaat.

De nieuwe gebouwschil wordt opgetrokken met hoogwaardige isolatie. Met warmtepompen, WTW, vloerverwarming & -koeling en zonnepanelen gaan we voor de kantoren van het gas af en realiseren we 0-op-de-meter. Voor het comfort volgen we TVVL PvE gezonde kantoren 2021.

Bron: Van Wijk Installatietechniek B.V.

Afbeelding bij Grote verduurzaming voor kantoorgebouw Duijvelaar Pompen
Inloggen