Gebroeders Meijer Luchttechniek B.V.

Gebroeders Meijer Luchttechniek is een bedrijf dat al meer dan 50 jaar bijdraagt aan een schoon klimaat in vele gebouwen in Nederland. De oorsprong van het huidige bedrijf ligt echter bij de familie Vreeken. Johannes Vreeken begon in de jaren ‘30 met een fietsenfabriek in de Zaanstreek en kwam halverwege de jaren ’60 terecht in het landbouwmechanisatiebedrijf van de gebroeders Meijer. Hij nam de aandelen over en in een tijdsbestek van een paar jaar werd volledig overgestapt op de luchttechniek. Het enige wat van die tijd gebleven is, is de naam Gebroeders Meijer.

In 1972 nam Jan Vreeken het bedrijf van zijn vader over na het plotseling overlijden van Vreeken sr. In de jaren daarop volgend heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt met uiteindelijk eind jaren ’80 een omzet van circa 40 miljoen gulden.

In 2001 kwam de volgende telg in het bedrijf. Johan Vreeken nam het bedrijf over van zijn vader en is daarmee de derde generatie die eigenaar is van het bedrijf. Ook de vierde generatie is reeds aanwezig, alleen wordt Joachim Vreeken met zijn huidige leeftijd van 3 jaar daar nog iets te jong voor geschat. Gebroeders Meijer Luchttechniek is een landelijk opererend bedrijf, maar vooral gericht op de noordelijke helft van het land. Ook daar buiten echter is Gebroeders Meijer regelmatig actief. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn dadendrang die ook wordt gebezigd door die voetbalclub uit Rotterdam; “geen woorden, maar daden”. Van oorsprong kent Gebroeders Meijer zijn specialisme in de industrie, vanuit die achtergrond speelt men heden ten dage ook een grote rol in de utiliteitsbouw.

Inloggen