Friamco B.V.

Sinds 1993 is Friamco onder andere actief in luchtbehandeling- en ventilatietechniek. De werkzaamheden worden uitgevoerd zowel in onderaanneming volgens een door derden opgesteld bestek, als op basis van een eigen ontwerp en klantspecifieke eisen. Friamco heeft in de loop der jaren ook bewezen grote projecten met speciale eisen, zoals apotheken en cleanrooms, aan te kunnen. Deze werkzaamheden worden sinds 1998 uitgevoerd onder auspiciën van de Luka. Hiermee wordt naar de klant toe, door een onafhankelijke instantie, bevestigd dat Friamco kwalitatief hoogwaardige ventilatiesystemen levert en monteert.

Friamco is in 1993 gestart met 4 medewerkers, momenteel is het personeelsbestand gegroeid naar 50 medewerkers. Al vanaf de start heeft Friamco meerdere activiteiten waaronder:

  • industrieel- en maritiem werktuigbouwkundig installatiewerk
  • tank-, machine- en apparatenbouw
  • plaatwerk in roestvaststaal, staal en aluminium
  • montage- en onderhoudswerkzaamheden.

In 2001 is een aparte roestvaststaal-afdeling opgezet, waar de roestvaststalen tank-, machine- en apparatenbouw is ondergebracht. Deze afdeling heeft ook een eigen ontwerp- en engineeringafdeling, waardoor er bijzonder efficiënt en probleemoplossend gewerkt kan worden, mede door de korte communicatielijnen. Friamco is gespecialiseerd in procestanks tot ca. 15 m3, indien gewenst inclusief de volledige procesbesturing.Tevens levert en monteert Friamco complete roestvaststalen afzuigsystemen voor procesfabrieken e.d..

In 2008 zijn door het samengaan met Recoma bv uit Leeuwarden de installatiewerkzaamheden op het gebied van stoom-, condensaatleidingen en scheepsinstallaties verder uitgebreid, waarmee ook een synergie-effect is ontstaan doordat de relaties van Recoma nu ook met de activiteiten, waaronder ventilatietechniek, van Friamco bediend kunnen worden.

Dit geldt ook voor onderhoudswerkzaamheden aan installaties, hiervoor weet het grotendeels vaste klantenbestand Friamco te vinden.

Inloggen