Formula Air B.V.

Totaalleverancier voor industriële stofafzuiging en ventilatie. Formula Air wil haar klanten ondersteunen bij het bieden van optimale oplossingen. Zodat zij zich kunnen focussen op hun eigen kernactiviteiten.” Vandaar ook de slogan van Formula Air: “We support your performance.” Die klanten zijn voornamelijk installateurs, OEM’ers en engineers die actief zijn op het gebied van industriële stofafzuiging en ventilatie.

Bij Formula Air onderscheidt men drie niveaus ofwel ‘service levels’ waarop de activiteiten zich afspelen. Bij service level ‘direct service’ gaat het om de verkoop van standaardcomponenten. “Met name bedoeld voor constructeurs die direct weten wat ze nodig hebben. Vanuit het logistiek centrum in Perwez (B) kan de hele markt in de Benelux en Frankrijk binnen 24 uur worden bediend. Voor de installatiebranche, waar ‘vandaag bestellen morgen leveren’ het parool is, betekent dat een doorslaggevend winstpunt. Een ander winstpunt is dat Formula Air door de grotere aantallen een aantrekkelijker prijsniveau kan realiseren dan de individuele installateur. De installateur kan zich volledig concentreren op de installatie op locatie, Formula Air neemt het hele voortraject voor hun rekening.

Bij service level ‘solution sales’ worden samen met de klant, de installatiebedrijven, optimale oplossingen ontwikkeld voor de lay-out van een installatie. Dat omvat het berekenen van een installatie en het selecteren van de bijbehorende componenten als filters en leidingsystemen. Een compleet bouwpakket met andere woorden. Zoveel mogelijk op basis van standaard onderdelen, zodat ook hier snelheid kan worden geboden.

Bij het derde service level, ‘engineered products’, gaat het om de klantspecifieke oplossingen. Dit strekt zich uit van de complete engineering van een installatie tot de ontwikkeling en fabricage van onderdelen. Hier komt met name de kennis en kunde die binnen Formula Air is ontwikkeld volop tot zijn recht.

Inloggen