Ferrocal B.V.

Ferrocal BV is een zelfstandige onderneming die sinds haar oprichting in 1933 lucht- en ventilatiekanalen produceert. ‘Onze organisatie is zodanig ingericht dat projecten van groot tot klein op soepele wijze worden gerealiseerd. Leveringen en het installeren van de kanalen in Nederland, én ook daarbuiten, wordt snel en correct door ons uitgevoerd’, zo licht Ronald Smit, directeur Ferrocal BV toe.

Ervaring en betrouwbaar

‘Ons bedrijf combineert jarenlange ervaring, vakkundig personeel en een moderne productiehal om zo projectmatig het calculeren, ontwerpen, tekenen, fabriceren, leveren, installeren en isoleren van lucht- en ventilatiekanalen voor opdrachtgevers te realiseren. Dit doen wij onder meer voor industrie, utiliteits-, scheeps- en woningbouw’, aldus Ronald Smit.

Ferrocal is al bijna 80 jaar een belangrijke speler in de luchtkanalenbranche. Mede door innovatief met materialen en productiemethoden om te gaan, is Ferrocal zich continue aan het vernieuwen. Door mee te denken met de opdrachtgevers en projectmatig vooruit te plannen, worden opdrachten conform verwachting uitgevoerd. Ronald Smit voegt toe: ‘Geen gebakken lucht, maar doen wat je belooft als organisatie!’

Verduurzaming van de samenleving

Ferrocal creëert samen met opdrachtgevers en brancheorganisaties een beter binnenmilieu in onder andere scholen, kantoren, winkels en ziekenhuizen. Dit is niet onopgemerkt gebleven. In 2011 is Ferrocal genomineerd voor het project ‘De duurzame 100’. Een initiatief met als doel samen te werken aan een energieneutrale regio. ‘Door op kleine onderdelen groot te denken, hebben wij ons onderscheiden. Bijvoorbeeld door het beperken, scheiden en hergebruiken van afval en hybride auto’s voor onze medewerkers. Ook onze grondstofkeuze, zonder kwaliteitsverlies voor onze opdrachtgevers, heeft daartoe bijgedragen;  magizink in plaats van senzimir verzinkt plaatstaal. Zo zorgen wij als organisatie voor een bijdrage aan een verdere verduurzaming van onze  samenleving’, zo vult Ronald Smit enthousiast aan.