Parnassustoren Zuid-As: Speciaal maatwerk op hoog niveau!

Gepubliceerd op: 1 augustus 2018


“Dat was inderdaad een flinke uitdaging”, vertelt projectleider Hans Rozema van Van den Brink Barneveld. “Door de geringe ruimte vanwege de koelplafonds, waren we genoodzaakt om hoofdzakelijk op maat gemaakte platte kanalen te gebruiken bij het hele project. En dat verdeeld over 16 verdiepingen, in een toren van 60 meter hoog. Maatwerk ten voeten uit”.

Als projectleider van het kanalenwerk voor het renovatieproject Parnassustoren aan de Zuid-as in Amsterdam weet Hans Rozema van de hoed en de rand als het om de luchtkanalen gaat. Bij dit project kwam het vakmanschap van Van den Brink Barneveld optimaal tot zijn recht. Het betreft hier de complete renovatie van een bestaand kantoorpand.

Volledig gestript
“Het gebouw is eerst volledig gestript tot de constructie, waarna het pand weer geheel aangekleed is tot moderne, hoogwaardige kantoorruimte”, vervolgt Hans Rozema. “Deze opdracht doen we in samenwerking met Warmtebouw uit Utrecht. Dit installatiebedrijf voor klimaatbeheersing is een vaste partner waarmee we op plezierige wijze al meer projecten gedaan hebben, waaronder het Ziggodome in Amsterdam. Ook een gave klus”. De opdracht van de Parnassustoren is inderdaad een pittige uitdaging geweest. Mede ook door de afgelopen winter en de slechte weersomstandigheden met extreme kou harde wind om het gebouw, heeft het werk regelmatig stilgelegen. Inmiddels is de klus grotendeels afgerond. “Al met al hebben we het toch weer geklaard”, meldt Hans Rozema. “In totaal zijn er 2.000 meter rechthoekig en 1.200 meter rond kanaalwerk in verwerkt. Met als grote uitdaging natuurlijk het speciale maatwerk, wat met behulp van slangen aangesloten wordt op de koelplafonds”.

Eigen monteurs
Daarbij kwam de kennis en kunde van Van den Brink Barneveld optimaal uit de verf. Dit gerenommeerde luchtkanalenbedrijf uit Barneveld is specialist fabricage en montage van hoogwaardige luchtkanaalsystemen. Van ronde tot rechthoekige luchtkanalen en van nieuwbouw tot renovatie, zoals de Parnassustoren in Amsterdam. Ze werken daarbij met eigen monteurs, wat de planning en kwaliteit van het geleverde werk ten goede komt. “We weten precies wat we aan onze mensen hebben,”, vertelt Hans Rozema”. “Wat dat betreft staan we garant voor een eindproduct met een hoge luchtdichtheid”. Tot de projectenlijst behoren onder meer overheidsgebouwen, defensiepanden, banken, ziekenhuizen, kantoren, bedrijfshallen, theaters en zwembaden. Daarbij behoren verschillende aansprekende projecten zoals het WTC (i.s.m. de BAM) en het Ziggodome, (i.s.m. Warmtebouw), beide in Amsterdam. Met de oplevering van de Parnassustoren kan Van den Brink Barneveld weer een mooie naam toevoegen aan het toch al imposante projectengamma. “Want gezien de omvang en moeilijkheidsgraad van het project zijn wij best trots om betrokken te zijn bij de herontwikkeling en renovatie van dit prachtige kantoorgebouw”, aldus Hans Rozema.