Nieuwe docent Luka monteursopleidingen

Gepubliceerd op: 20 augustus 2021


Het opleiden van goede Nederlandse vakmensen wordt steeds belangrijker. Daar draagt de Luka met de montagecursussen monteur en chefmonteur een praktische steen aan bij. Met de nieuwe Luka-docent Wilbert van de Moosdijk krijgen de Luka-monteurscursussen er binnenkort een doorgewinterde vakman bij.

Met ingang van september aanstaande wordt Wilbert van de Moosdijk aangesteld als Luka-docent voor de opleidingen monteur- en chefmonteur. Zelf heeft hij LTS gedaan, metaal. Daarna bij diverse bedrijven gewerkt in de luchtkanalenbranche, waarvan de laatste 12,5 jaar bij Post Luchtkanalen in Rosmalen. Wilbert zit al bijna 40 jaar in het vak. Hij is al die tijd in de ventilatie gebleven en is nu projectleider bij Post Luchtkanalen.

“Ik vorm als het ware de schakel tussen de werkvoorbereiding op kantoor en de projecten op locatie. Ben daarom veel onderweg. Ik heb veel klantencontact en zorg ik voor het aansturen en begeleiden van de monteurs op de bouw, waaronder onderaannemers en eigen mensen. Ik sta het liefst met mijn voeten in de bouw. Zou ook niet de hele dag op kantoor kunnen zitten”, aldus een gedreven Wilbert van de Moosdijk.

Het vak monteur en chefmonteur luchtkanalenmontage bestaat eigenlijk niet. Dit dient vooral in de praktijk geleerd te worden. De Luka-opleidingen voor monteur en chefmonteur zijn dan ook broodnodig om professionele vakmensen te genereren. Er is een groot tekort aan vakmensen in Nederland, vervolgt Wilbert. “Je moet vandaag-de-dag eigenlijk 6 talen spreken op de bouw, om iets te vragen of uit te leggen. Het wordt daarom hoog tijd dat we mensen op gaan leiden. Voor de opleidingen van monteur en chefmonteur montage luchtkanalen, zou het mooi zijn om een voet aan grond krijgen bij de gevestigde vakopleidingen. De eerste contacten hiervoor zijn reeds gelegd. Wilbert van de Moosdijk heeft in de afgelopen maanden al diverse sessies bij de Luka-opleiding meegedaan en de inhoud van de cursussen goed voorbereid. Hij heeft er zin in. Wat dat betreft heeft hij de juiste instelling om met de Luka-cursussen te starten. Er komt een enthousiaste docent bij. Een mooi vooruitzicht voor de komende lichting Luka-cursisten.