Luka neemt afscheid van Roel Kleijer

Gepubliceerd op: 1 oktober 2015


Na rijk  werkzame leven in de “lucht ” bij diverse bedrijven  als laatste als mede-eigenaar van Inatherm uit Waalwijk  gaat Roel Kleijer nu definitief van zijn pensioen genieten

Tijdens de laatste jaarvergadering van de Luka op 18 september jl. is op gepaste wijze afscheid genomen van bestuurslid Roel Kleijer. In zijn rol als voorzitter van de Commissie Milieu en Techniek (CMT) heeft Roel Kleijer een enorme bijdrage geleverd aan de kwaliteitsverhoging van de Luka-kanaalsystemen. Daar had het Luka-bestuur grote waardering voor. Marco Pullens zal hem in deze functie gaan opvolgen.

Roel Kleijer, voormalig directeur/eigenaar van Inatherm, is door het Luka-bestuur volop in de bloemetjes gezet. Met name zijn bijdrage aan het verhogen van de luchtdichtheid van het kanalensysteem als geheel is van grote waarde gebleken voor de Luka. De afgelopen 6 jaar was Roel Kleijer voorzitter van de Luka Commissie Milieu & Techniek. Door zijn achtergrond en directievoering bij Inatherm, was hij uitstekend op de hoogte van de appendages voor luchtkanaalsystemen. Mede door de inzet van Roel Kleijer is er in overleg met TNO een meetprotocol ontwikkelt om de luchtdichtheid van de appendages te meten. Later heeft hij zich ook sterk gemaakt voor het garanderen van de luchtdichtheid van het complete luchtsysteem.

Een mooie mijlpaal in dit proces was de officiële aanname van de Luka op 1 januari 2014 dat de luchtdichtheid voor het gehele systeem Klasse C moest zijn. De eerste grote stap op weg naar een compleet luchtdicht kanaalsysteem. Plus direct minder energieverbruik van ventilatoren, dus duurzamer en minder kosten.

Roel was / is  tevens als docent verbonden aan de TVVL. Binnen de LUKA heeft Roel zich met name afgelopen jaren ZEER actief ingezet met de tot stand komen van luchtdichtheid eisen  voor appendages (in het kader van de verbreding) met als resultaat het LAR register. Daarnaast is onder zijn bezielende leiding de procedure reinheid gerealiseerd.

Namens alle leden is Roel hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid van de Luka en als voorzitter van het CMT.

Roel Kleijer neemt afscheid van LUKA