Luka Appendage Register (LAR): garantie voor luchtdichtheid C

Gepubliceerd op: 6 januari 2021


Om de luchtdichtheid, kwaliteitsklasse C, van de complete luchttransportweg te kunnen garanderen dienen de Lukaleden te beschikken over de resultaten van luchtdichtheidsmetingen aan appendages. In het “Luka Appendage Register”, het zogenaamde LAR, zijn deze resultaten per soort appendage, met bijbehorende leverancier opgenomen.

LAR LUKADeze LAR-tabel staat op deze website op luka.nl/lar-luka-appendage-register. De te hanteren norm voor meting van de luchtdichtheid is in het register weergegeven. Aangezien Lukaleden voor de luchtdichtheid van de complete luchttransportweg minimaal klasse C hanteren, dienen de appendages ook minimaal aan deze klasse te voldoen.
Appendages, opgenomen in het LAR, voldoen aan de montagevoorschriften volgens NEN-EN 1505 t/m 1507 en hebben een luchtdichtheid van minimaal klasse C. In het LAR worden 18 appendages onderscheiden, waaronder verwarmers, inregelkleppen, Iriskleppen, geluiddempers, roosterplenums en diverse types brandkleppen en flexibele slangen. In de LAR-tabel worden alle kwaliteitsnormen voor elke appendage precies omschreven, inclusief de bijbehorende NEN-ENnormen. Bovendien zijn alle klassen gelinkt met de producten op de websites van de bijbehorende toeleverancier.

Klik hier voor de actuele LAR