R-vent Staphorst

De filosofie achter het bedrijf Bergschenhoek Luchtcomfort & het merk R-Vent

Is goede ventilatie onzichtbaar en niet voelbaar? Wanneer spreken we van een prettig en gezond binnenklimaat om in te wonen of om in te werken? Welke criteria vormen de basis voor optimaal comfort? Denk daarbij aan het voorkomen van tocht, een laag geluidsniveau, de juiste temperatuur en juiste luchtvochtigheid. Maar ook luchtdichtheid en energiezuinigheid zijn van essentieel belang voor de realisatie van een gezond binnenklimaat. Een klimaat dat resulteert in comfort voor de gebruiker.

Realisatie van comfort in de gebouwde omgeving is de basis van alle R-Vent-producten. Maar comfort is voor R-Vent ook de dagelijkse ondersteuning van de verschillende partijen in de bouwkolom die betrokken zijn bij ventilatie en luchtbehandeling. Hiermee is comfort niet alleen belangrijk als eindresultaat, maar is comfort ook een uitgangspunt in de realisatie ervan. Dit is de filosofie van R-Vent.

Bij zowel de ontwikkeling, de productie, de selectie en de levering van R-Vent-producten staat comfort continu centraal. Pas als we overtuigd zijn dat een product aan deze voorwaarden heeft voldaan, verdient het de merknaam R-Vent.

De oorsprong van Bergschenhoek Luchtcomfort en R-Vent Group

R-Vent is de merknaam van R-Vent Group B.V., de ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep. R-Vent Group is één van de twee pijlers van de Bergschenhoek Groep. De tweede pijler, grond-, weg- en waterbouw & waterbeheersing wordt achtereenvolgens gevormd door de bedrijven Bergschenhoek Civiele Techniek en KWT Waterbeheersing. Binnen de Bergschenhoek Groep werken de genoemde bedrijven nauw met elkaar samen.

Bedrijven die deel uitmaken van de R-Vent Group B.V. zijn: Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet, R-Vent Natuurlijke ventilatie, Vespi (Nederland) en Roha Group Sp. z o.o. (Polen).

De oorsprong van R-Vent Group ligt in 1919 met de oprichting van Bouwmaterialenhandel H. Rook. Nadat in 1956 wordt gestart met betonwarenfabriek Hercules N.V. schakelt het bedrijf in 1960 over van de productie van binnenmuurstenen naar de productie van betonnen elementen voor ventilatie- en schoorsteenkanalen.

Inloggen