In memoriam Egbert Berends

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021


Na een lang ziekbed is op 25 september jl. overleden onze Luka-docent en examinator Egbert Berends (Onnen, 5 januari 1944 – Amersfoort, 25 september 2021).

Egbert heeft van 1967 t/m 2002 bij drie verschillende luchtkanalen bedrijven gewerkt, waarvan de langste tijd als projectleider bij Verhulst in Waalwijk. In 2002 is hij met prepensioen gegaan.

Op 7 januari 2009 heeft hij een aanstelling gekregen als docent bij de Luka-opleidingen voor monteur en chef-monteur en is hij tevens lid geworden van de examencommissie. Hij heeft een flink aantal jaren het land doorgereisd om monteurs en chef-monteurs op te leiden.

In deze context heeft hij ook een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het digitaliseren van de cursussen en is hij de laatste 5 jaren intensief betrokken geweest bij de examens van de Luka-opleidingen. In het voorjaar 2017 zijn de cursussen online gegaan en vanaf dat moment is Egbert examen-voorbereider en examinator geworden. Met hem is een enthousiaste en bekwame collega weggevallen.

Het Luka-bestuur is dankbaar voor alle grote verdiensten die Egbert aan de ontwikkeling van de Luka heeft bijgedragen en wenst zijn echtgenote Hennie Berends-Boddeveld en overige familie veel sterkte in deze droevige tijden.

Bestuur Luka