Hanze Luchttechniek werkt mee aan BREEAM-NL project Koninklijke Euroma

Gepubliceerd op: 3 januari 2019


Om mee te groeien met de vraag vanuit de markt verhuist Koninklijke Euroma begin 2019 naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het project is ontwikkeld als BREEAM-NL ‘Excellent’ project. De doelstelling voor de nieuwe productielocatie is het realiseren van een flinke energiebesparing. Om de besparing te realiseren zijn er een aantal duurzame ontwerpmaatregelingen genomen, zoals het toepassen van heat recovery: de vrijgekomen warmte van de procesinstallatie zal gebruikt worden om het kantoor te verwarmen. Daarnaast zijn er materialen gekozen met een kleinere milieueffect. Het nieuwe bedrijfspand van Euroma beslaat meer dan 26.000 m², waarvan circa 5.000 m² kantoorruimte. Het gebouw wordt maar liefst 29 meter hoog en zal een volledig geautomatiseerd magazijn en hypermoderne menginstallaties bevatten.

Technische installaties
Samen met Van Dalen Installatietechniek, werkt Hanze Luchttechniek als luchttechnisch specialist mee aan dit bijzondere project. Hanze Luchttechniek mag de complete luchttechnische installatie voor haar rekening nemen. Het bouwvolume is 2.700 m2 rechthoekig kanalenwerk, 1.400 m² rond kanalenwerk t/m diameter 315 mm en ca. 2.100 m² kanalenwerk groter dan 315mm.

Nieuwe huisvesting Hanze Luchttechniek
Vanaf 1 januari 2019 heeft Hanze Luchttechniek een nieuwe huisvesting in Zwolle. Ze zal zich vestiging op het bedrijventerrein “De Vrolijkheid” waar het pand ruimte biedt aan kantoren en een magazijn. Hanze Luchttechniek is een toonaangevend en professioneel bedrijf, gespecialiseerd in het leveren en monteren van luchtkanalen en appendages in Nederland. Het leveren van kwaliteit en het bewaken van projectplanningen zit in haar DNA. Sinds 1970 wordt het dienstenpakket van Hanze met succes toegepast in onder andere de sectoren utiliteit, zorg, overheid, industrie en sport. Door de goed opgeleide medewerkers, deskundigheid en ervaring bieden zij voor elk (binnen) luchtkwaliteitsprobleem een passende oplossing.