2022-06
Hoofdstuk 7

7 NEN-EN normen

Lijst van enkele NEN-EN (Europese) normen die betrekking hebben op o.a. ventilatie, hierbij aangegeven welke voorkomen in het Luka Kwaliteitshandboek. (KHB)

Gezamenlijke Contractsvoorwaarden Installateurs/Luka/Vla

Bekijk hier het 'Voorbeeld certificaat meetlabel'.

Bekijk hier een voorbeeld van het 'Luka kwaliteits certificaat'

Algemeen

De kwaliteitsgarantie behorende bij het Kwaliteitscertificaat, is ingegeven vanwege een internationaal breed gedragen streven het energieverbruik van luchtbehandelingsinstallaties in gebouwen te verminderen. Met het verstrekken van een Kwaliteitscertificaat wordt bevestigd dat de gehele luchttransportweg, van luchtbehandelingskast tot aan de ornamenten, inclusief de tussen gebouwde appendages, voldoet aan de normen, zoals aangegeven in het Luka Kwaliteitshandboek.

Om de luchtdichtheid, klasse C, van de luchttransportweg te kunnen garanderen dienen de Luka-leden te beschikken over de resultaten van luchtdichtheidsmetingen aan appendages.

In het “Luka Appendage Register“, het zg. LAR, zijn deze resultaten per soort appendage, met bijbehorende leverancier, opgenomen.

Aangezien Luka-leden voor de luchtdichtheid van de luchttransportweg minimaal klasse C hanteren, dienen de appendages ook aan deze klasse te voldoen. Appendages, opgenomen in het LAR, voldoen aan de montagevoorschriften volgens NEN-EN 1505 t/m 1507 en hebben een luchtdichtheid van minimaal klasse C , volgens NEN-EN 1751, 13180 of 15727.

(Voor de LAR zie Luka Appendage Register)

Mail deze pagina


Inloggen