Bijzondere opdracht voor Airvento bv

Gepubliceerd op: 29 januari 2018


Het bleek te gaan om de eerste Europese vestiging van LT Foods in Rotterdam, welke haar hoofdkantoor in Delhi, India, heeft. De in te richten bedrijfsruimte bedraagt 12.000 vierkante meter waar zilvervliesrijst bewerkt gaat worden en van daaruit gedistribueerd binnen Europa.

Strenge eisen voedingsindustrie

De opdracht gever LT Foods was op zoek naar een flexibel bedrijf dat in een zeer kort tijdbestek de gehele luchttechnische installatie kon realiseren. Deze zal welke niet alleen uit het traditionele kanaalwerk bestaan, maar ook uit speciale modulaire transportbuizen voor de producten en afzuigsystemen voor de machines, welke onderdruk tot 4000 Pa omvatte. Dit project was een grote uitdaging, niet alleen qua ontwerp maar ook mbt de te gebruiken materialen, levertijden en opleveringsdatum. De installatie moet het vliesje van de rijst scheiden en doordat je te maken hebt met de voedingsindustrie moet het aan strenge eisen voldoen.

Specialisatie afzuiginstallaties

De jarenlange ervaring die Airvento bv heeft opgedaan met het leveren en monteren van straal- en verfspuit afzuiginstallaties kwam hierbij dan ook goed van pas. Door het directe contact met de opdrachtgever en de inzet van flexibele toeleveranciers is er dan ook sprake van een optimale samenwerking, welke zo goed bevalt dat er al over volgende projecten wordt gesproken.

Voor Rotterdam en de regio draagt de komst van een dergelijk gerenommeerd bedrijf bij aan de versterking van de handelsrelatie met India en wij zijn als Airvento bv dan ook zeer trots dat wij ons steentje hieraan mogen bijdragen.