50-jarig jubileum Nijburg Industry Group!

Gepubliceerd op: 10 januari 2019


In december 2018 viert Nijburg Industry Group haar 50 jarig bestaan! Nijburg Industry Group komt voort uit “Gebroeders Nijburg Luchtkanalen”, het metaalbedrijf van Nijburg senior dat kanalen produceerde. Jan Nijburg, de huidige aandeelhouder/directeur, nam het bedrijf in 1988 over van zijn vader. Met veel ambitie en passie voor het vak heeft hij het bedrijf uitgebouwd tot een internationaal actieve speler op de markt van lucht- en klimaattechniek met verkoopkantoren in Westerbroek en Amsterdam. In Nederland neemt het bedrijf een koppositie in als totaalleverancier van oplossingen op dit gebied.

Verder investeren met oog voor de toekomst
Ondanks de schaalgrootte van het bedrijf met meer dan 250 medewerkers, is het altijd trouw gebleven aan haar roots die in Hoogezand-Sappemeer liggen. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Westerbroek. De productie wordt gedaan in Sappemeer, waar Nijburg Industry Group haar fabriek heeft ter grootte van 20.000 m². De fabriek is voorzien van een modern machinepark dat in 2018 grotendeels vernieuwd is. De producten die hier gemaakt en / of geassembleerd worden staan aan de basis van diverse projecten als A-Pier Amsterdam, Unilever Wageningen, BP Rotterdam, WTC in Amsterdam en een gigantisch project in de Eemshaven. Naast investeringen in mensen en machines is Nijburg Industry Group vooruitstrevend op het gebied van werkmethodiek BIM en het werken met Autodesk Revit.
Voor onze opdrachtgevers zet de groep projecten zelfstandig op of werken ze mee in een BIM team onder leiding van haar eigen BIM specialisten.

Totaalleverancier voor binnenklimaatoplossingen
Nijburg Industry Group is een van de weinige luchttechnische bedrijven in Nederland die alle disciplines met betrekking tot binnenklimaatoplossingen in huis heeft met Solid Air Climate Solutions, Solid Air Klimaatplafonds, Velu Klimaattechnische Groothandel, Nijburg Klimaattechniek en Nijburg Products. Van ontwerp, calculaties, handel, installatie, productie en productontwikkeling: Nijburg heeft het in eigen huis.