25 jarig jubileum Kanaaljournaal in 2017

Gepubliceerd op: 1 maart 2017


Jawel, in 2017 is het zover. Dan bestaat het Luka Kanaaljournaal 25 jaar. Gedurende deze periode is deze halfjaarlijkse nieuwsbrief uitgegroeid tot een vaste en herkenbare boodschapper van het belangrijkste Lukanieuws en de Nederlandse kanalenbranche.

Extra jubileumeditie25_jaar_logo
Uiteraard is het uiterlijk van het Kanaaljournaal door de jaren heen flink veranderd en aangepast aan de veranderde Luka-huisstijl en trends. Maar al die tijd is het voor de Luka een belangrijk PRinstrument gebleven in de communicatie met de belangrijkste doelgroepen, de installateurs en adviseurs. Het komende jaar staat dan ook in het teken van 25 jaar Luka Kanaaljournaal, inclusief een extra jubileumeditie. Met het speciale 25-jaar jubileumlogo geven we u alvast een voorproefje voor de uitingen in het komende jubileumjaar. Het formaat is al die jaren hetzelfde gebleven: afgewerkt A3, 2 x gevouwen tot een handzaam formaat. In de beginperiode bestond het Kanaaljournaal uit 4 pagina’s A3, en de laatste jaren veelal uit 6 pagina’s. De oplage schommelt de laatste jaren rond de 2.000 stuks, waarvan het grootste deel verstuurd wordt naar installateurs en adviseurs uit de branche.

Vaste rubrieken
Ook qua inhoud is er door de jaren heen het nodige veranderd. Toch is de combinatie van branchenieuws en nieuws van de Lukaleden altijd de rode draad gebleven voor de inhoud. Het Kanaaljournaal telt een aantal vaste items, waaronder strip Luuk van illustrator Erwin De Werd. Een voorwoord van de Lukavoorzitter met een persoonlijke noot over actuele zaken die in de branche spelen. Op pagina 3 staat altijd een Speciaal Project van een van de Lukaleden. Het betreft hier een project wat er uit springt door onder meer de innovatieve aspecten, de omvang, de moeilijkheidsgraad et cetera. Uiteraard krijgen alle nieuwe Lukaleden een ¼ pagina om zich te profileren naar de markt toe, inclusief bedrijfsprofiel, foto en logo. Ook de Beursagenda is een vaste rubriek in het Kanaaljournaal, alsook de ledenlijst inclusief een overzicht van de belangrijkste certificaties zoals VCA en ISO.

In april aanstaande staat de speciale jubileumeditie gepland.