Algemene Ledenvergadering Luka en bedrijfsbezoek HC Groep
Datum: 05-12-2023

Op 22 november jl. bracht Luka een bedrijfsbezoek aan een van haar (geassocieerde) leden; de HC Groep in Waalwijk. Naast een rondleiding door het bedrijf en een presentatie van de oplossingen en producten die de HC Groep aanbiedt, werden de leden in de Algemene Ledenvergadering bijgepraat over actualiteiten die de branche en Luka betreffen.

Zo kwam aan de orde dat de aanvragen voor Luka-Kwaliteitscertificaten in lijn liggen met voorgaande jaren. Dat betekent dat er naar verwachting voor zo’n 500 projecten van Luka-leden in 2023 een Kwaliteitscertificaat wordt aangevraagd en dat die projecten dus minimaal voldoen aan Luchtdichtheidsklasse C.

Ook van de nieuwe digitale aanvraagprocedure voor Kwaliteitscertificaten wordt door de Luka-leden al volop gebruik gemaakt. Dat is maar goed ook want vanaf 1 januari 2024 vervalt de “papieren” aanvraag en is de digitale aanvraag nog de enige mogelijkheid.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Henry Kale, Key-Accoutmanager van Panflex in het bestuur gekozen als opvolger van Leo ’t Jong. Henry neemt ook de rol van Leo over als voorzitter van de PR-Commissie van Luka.

Naast andere formele agendapunten als de behandeling van de Begroting 2024, was er nog aandacht voor vak-inhoudelijke onderwerpen als de CSRD-Richtlijn (Duurzaamheidsrapportage), de Safety Culture Ladder en de reductie van afvalstromen en het opnieuw kunnen inzetten van materialen (re-use, repair of repurpose) via het initiatief Circospin.

Afbeelding bij Algemene Ledenvergadering Luka en bedrijfsbezoek HC Groep
Inloggen